דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הקצפת החלב עבור הכנת קפוצ`ינו 

מאת    [ 17/08/2009 ]

מילים במאמר: 384   [ נצפה 5840 פעמים ]

הקצפת החלב עבור הכנת קפוצ`ינו דורשת מיומנות לא קטנה. במידה ורכשתם כמונת אספרסו ( ואולי גם מטחנת קפה), מגיע לכם להתפנק עם קפוצ`ינו מעשה ידיכם.
במה יש להצטייד על מנת להקציף את החלב לקפוצי`נו?
דבר ראשון לרכוש קנקן הקצפה, רצוי מנירוסטה, אולם גם פורצלן יכול להתאים. בנוסף, רצוי שהחלב בו אתם משתמשים יהיה חלב 2% שומן לפחות, חלב דל שומן פחות מתאים להקצפה (היום ניתן גם למצוא חלב מיוחד המיועד להקצפה). ככל שהחלב עשיר יותר, המרקם שלו בקפה יהיה סמיך יותר.

מה סדר הפעולות הנכון כדי להקציף חלב?
יש למלא כשני שליש של קנקן החלב בחלב קר. הסיבה שלא ממלאים עד למעלה הוא כדי להשאיר מקום לקצף שייוצר במהלך החימום. אין להשתמש בחלב שחומם כבר קודם לכן, או שטעם הקפוצ`ינו עלול להיפגם.
מדוע חשוב להמתין מספר שניות לפני שמתחילים להקציף את החלב?
לאחר שלחצתם ( או סובבתם) על המתג המפעיל את אדי הקיטור המתינו מספר שניות על מנת שהמים יצאו ולא יתערבבו בחלב. כך כשתכניסו את הידית לכלי החלב יצאו רק אדי קיטור בטמפרטורה הנכונה. חשוב לשים לב, ישנן מכונות בהן אין צורך להמתין מספר שניות, חשוב תמיד להיוועץ בהוראות היצרן על מנת להפיק את המרב ממכונת הקפה שלכם.

למה לשים לב בזמן שמקציפים חלב?
במהלך השניות הראשונות של ההקצפה נוצר רוב הקצף. אנשים רבים מתבלבלים לחשוף שככל שהבועות גדולות יותר הקצף טוב יותר, אולם דווקא קצף קטיפתי בעל בועות קטנות מהווה קצף יציב וסמיך יותר. שימו לב שאין להרתיח את החלב, הטמפרטורה המקסימאלית המומלצת היא 75 מעלות צלסיוס. מעבר לכך, החלב יאבד מטעמו. הקצפת החלב דורשת ניסיון אולם במידה וחשוב לכם להגיע לשלמות בכוס הקפוצ`ינו הראשון שלכם מומלץ לרכוש טרמומטר אשר יורה על הטמפרטורה המדויקת.
היכן יש למקם את הסטימר?
יש להקפיד שהסטימר ( הזרבובית) יהיה תמיד בתוך החלב ולא בתוך הקצף, כלומר שיגיע כמעט עד לתחתית הכלי. ככל שהחלב מתחמם הניעו את הקנקן בתנועות סיבוביות למעלה ולמטה. אם אתם נעזרים בטרמומטר, דאגו לייצב את הסטימר בתחתית הכלי כשהחלב יגיע ל-25 מעלות צלסיוס, וכמובן שיש להפסיק את ההקצפה כשהמד עומד על כ-70 מעלות.

כיצד מסיימים את פעולת ההקצפה?
יש לכבות את המתג של אדי הקיטור, ולנקות את הסטימר במטלית לחה. אם יש בחלב בועות אוויר גדולות ניתן לחבוט בקנקנן קלות על השולחן על מנת לצמצם את האוויר הכלוא בתוכן. לאחר שסיימתם להקציף את החלב הכינו את אספרסו ומזגו את החלב כך שיתערבב קלות עם הקפה המוזהב. ועכשיו, שתו את הקפוצ`ינו שלכם בהנאה!
חברת אמיגו נוסדה בשנת 1987 כספקית קפה ומוצריו לשוק הפרטי ולבתי הקפה. בית הקליה של החברה ממוקם בחיפה במפרץ, חנויות קונספט בחיפה, בתל-אביב ברעננה ובראשון לציון ויש לה מפיצים ברחבי הארץ.
כמתמחה באספרסו, החברה משווקת מכונות קפה אספרסו ביתיות ומקצועיות ממגוון רחב של חברות מהמובחרות ביותר בעולם, כמו סאיקו, גג`יה, רנצ`יליו, נובה סימונלי, סן מרקו ועוד.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב